Background main
Home Blog-ruimte Zink gootstukken: voor een permanent waterdicht dak

Zink gootstukken: voor een permanent waterdicht dak

4

Toiture
Toiture

Een goede afdichting is een van de belangrijkste eigenschappen van een dak. Om ervoor te zorgen dat het perfect waterdicht is, moeten er vaak gootstukken worden aangebracht. Deze kunnen van verschillende materialen zijn gemaakt, maar zink combineert alle kwaliteiten van een knipperende strip. Zinken gootstukken zijn niet alleen corrosiewerend, esthetisch en duurzaam, ze zijn ook recycleerbaar.

Waar worden knipperende strips voor gebruikt?

Zoals u kunt zien, worden gootstukken gebruikt om uw dak waterdicht te maken. Concreet verbindt een gootlijst twee elementen van uw dak en zorgt ervoor dat het waterdicht is. Een gootlijst zorgt er bijvoorbeeld voor dat het regenwater naar de dakgoten kan stromen in plaats van in de kieren van uw gebouw te sijpelen. Als gootstukken niet het eerste dakbedekkingselement zijn waar u aan denkt, worden ze wel gebruikt en sterk aanbevolen door elke goede dakdekker.

RHEINZINK: Kwaliteit en esthetiek

Al meer dan 40 jaar biedt RHEINZINK zinken dakgoten en toebehoren van hoge kwaliteit. Het Duitse merk heeft onlangs een nieuw, zeer doeltreffend product op de markt gebracht: de zinken gootlijst met loodflap. Door zijn grote betrouwbaarheid en corrosiebestendigheid zorgt zink voor een zeer goede afdichting, beschermt het het hout en is het esthetisch verantwoord. Zeer flexibel, het gootstuk past zich gemakkelijk aan tegels of leien aan en zorgt voor een goede waterafvoer. Zink heeft een levensverwachting van ongeveer 30 jaar en het loden gootstuk zorgt voor een perfecte afdichting. Bovendien is de RHEINZINK-zinkgootlijst met loodgoot gemakkelijk te installeren.

Montage van RHEINZINK-zink gootstukken met loden gootstukken

Plaats eerst het loden gootstuk op uw tegels of gevelbekleding en vervolgens het zinken gedeelte op uw muur. Boor vervolgens gaten in uw gootstuk, zodat u er drie spijkers per meter gootstuk in kunt slaan (elk gootstuk is 2 meter lang). Merk op dat zinken gootstukken met loden gootstukken elkaar 5 cm moeten overlappen in de richting van de helling. Om de installatie af te ronden en voor een perfecte afdichting te zorgen, moet in de tussenruimten mastiekkit worden aangebracht.

Voor al uw daken

Ontdek al onze dakzeilen die uw huis doeltreffend beschermen tijdens uw werkzaamheden. Waterdicht en dicht, onze dekzeilen worden aanbevolen door dakdekkers en timmerlui.